blij-kind-24-7.nl -  blije ouders, blije kinderen
Opvoeden met deugden, tweedaagse training met int. certificaat
Voor wie is deze training?
Deze training is voor iedereen die hulp kan gebruiken bij de opvoeding, voor opvoeders, verzorgers en ouders, maar ook voor iedereen die de deugden wil inzetten als uitgangspunt voor een positieve omgang met elkaar, waardoor er een plezierige omgeving ontstaat. Dat kan thuis in het gezin zijn en op school. Ook in bedrijven worden de deugden al breed ingezet en de strategieën toegepast die aan deze training ten grondslag liggen.


Wat zijn deugden en wat kan je ermee?
Deugden zijn goede eigenschappen/zielskwaliteiten/kernkwaliteten, zoals eerlijkheid, geduld, respect, begrip, waardering, daadkracht, vergeving enz. We werken met 100 deugden. Hoe passen we goede eigenschappen, deugden, kwaliteiten toe in ons dagelijks leven voor een positieve levenshouding? Door middel van 5 strategieën leer je hoe je eenvoudig en praktisch op een positieve en plezierige manier de deugden aandacht kunt geven. Bij de kinderen, op school, in je werk. De deugden zijn overal toepasbaar en kunnen makkelijk ingezet worden voor een positiever en gelukkiger leven. Door deugden in anderen en in jezelf te herkennen en te benoemen haal je de kracht in een ander en jezelf naar boven. Op een speelse manier kan je de deugden in huis halen. Het is een andere manier van denken en doen. Door een positieve benadering krijg je een positieve reactie. Als iemand lelijk, beschuldigend of bestraffend tegen jou doet, ben je geneigd om op diezelfde manier terug te reageren. Liefde trekt liefde aan. Boosheid trekt boosheid aan. Dezelfde energie trekt dezelfde energie aan. Een natuurwet. 


Het deugdenproject als opvoedprogramma in Canada en Amerika
Het Deugdenproject is opgericht in Canada, door Linda Kavelin Popov, Dr. Dan Popov en John Kavelin. Het is door de VN uitgekozen als het beste opvoedprogramma ooit, geschikt voor alle culturen en religies. De deugdenethiek is ook toepasbaar in bedrijven. Wat voor kinderen geldt, geldt ook voor volwassenen. We willen met respect behandeld worden.
Het wereldwijde deugdenproject is een positieve, brede methode die in veel landen wordt toegepast om het beste in kinderen en volwassenen naar boven te brengen. Opvoeden vanuit verbinding. Opvoeden zonder straffen. 


Wat ga je leren?
Aan de basis liggen 5 strategieën die makkelijk kunnen worden geïntegreerd in de leerstof, de regels en de manier van omgaan met elkaar op elke school en binnen iedere organisatie.
Het is een inspirerende basiscursus waarin kinderen positief begeleiden, met aandacht voor de goede eigenschappen en het spreken van deugdentaal centraal staan.
Voor iedere cursist is er een prachtige set deugdenkaarten.
Taal is krachtig. Positieve woorden hebben een stimulerend, krachtgevend effect. Negatieve woorden brengen schade aan.

Wat levert de training je op?
Het resultaat is meer zelfvertrouwen doordat de nadruk wordt gelegd op wat goed gaat. Voor iedereen die met de deugden werkt is er meer ontspanning, plezier, rust en harmonie. Minder stress doordat we de deugden inzetten die voor ons een uitdaging zijn. Als we geneigd zijn tot stress zetten we bijvoorbeeld de deugd rust, ontspanning en vertrouwen in. In het gezin kan je met leuke spelvormen grenzen afspreken met elkaar. Iedereen is deelgenoot en daarom ook verantwoordelijk. Zo wordt er niets opgelegd en is er geen discussie. 

Wat krijg je allemaal?
De training duurt twee dagen en wordt afgesloten met een officieel internationaal certificaat.  
De kosten per persoon: euro 227,00 inclusief een syllabus en 1 set prachtige deugdenkaarten. Ook een geheel verzorgde lunch en koffie en thee zijn inbegrepen. Al het materiaal wat je die dagen gebruikt is ook bij de prijs inbegrepen. 
Er zijn deugdenkaarten, spelletjes, werkvormen en boeken verkrijgbaar over het deugdenproject. Op verzoek kan de training ook op jouw locatie gegeven worden.
Wat zeggen anderen over deze training?
Kim Kaptheyns
Deze training is een cadeautje. erg inspirerend en waardevol. toepasbaar in elke situatie. maar het is ook zelfreflectie en bewustwording. Ik neem ontzettend veel mee uit deze training. op een speelse manier integreren. Ik ben ontzettend enthousiast. Yvonne is erg toegewijd, betrokken en enthousiast. ook vind ik je een warm persoon. Je creëert snel veiligheid en vertrouwen. Veel succes met alles wat je nog gaat doen!. Je hebt me geïnspireerd.
Diny van Hal
De deugdencursus was leerzaam. De deugdenkaarten geven veel inzicht. Veel nieuwe ideeen opgedaan en praktische tips gekregen. Ivonne heeft de training aangepast aan onze behoefte. Zij is zeer deskundig en betrokken. Dank je wel voor de fijne training.
Henriette Vos
Hoi Yvonne, Ben zo blij met de cursus deugden, de tweedaagse die ik bij jou gevold heb! Kon gisteren tijdens gesprek verlies en rouwverwerking voor Humanitas meteen gebruik maken van hetgeen je ons hebt meegegeven! Gesprek krijgt meerwaarde door deugden te benoemen. Ook tijdens een mindfulnesstraining heb ik deugden ingezet alsmede de coachingkaartjes! Werkt super! Dank voor een zeer inspirerend weekend! Fijne zomer! Hartelijke groet. Henriette
Susanne van der Jagt
De deugden tweedaagse was interessant, het zet echt aan het denken, bewustwording, aanvaarding. Praktisch, fijne handvatten om mee aan de slag te kunnen. Positieve insteek. Ik vond de training heel prettig en goed op ons afgestemd. De trainer is open, betrokken, flexibel, transparant, als we dan toch in deugden denken.. Bedankt voor het delen van je kennis en je warmte Yvonne!
Kijk wat Brigitte vond van de Deugdentraining
Agenda Deugden Training
  • TWEEDAAGSE DEUGDEN TRAINING
  • 24 en 25 nov. 2018 - Emmen
  • 8 en 9 dec.  2018 - Emmen
  • 19 en 20 jan. 2019 - Emmen
  • TWEEDAAGSE DEUGDEN TRAINING
  • 30 en 31 maart 2018 - Emmen
  • 21 en 22 april 2018 - Emmen
  • 9 en 10 juni 2018 - Emmen
tweedaagse deugden training
227
inclusief lunch, koffie en thee en internationaal certificaat 

      Recente artikelen
     Categorieën
      Producten
Yvonne Thuijs       www.blij-kind-24-7.nl