blij-kind-24-7.nl  -  blije ouders, blije kinderen
Geluk is het hoogst haalbare goed in ons leven. Als je kijkt naar de betekenis van geluk: Tevredenheid. Welbevinden. Levensvervulling. Voorspoed. Zaligheid. Weelde. Welvaart. Prachtige woorden die als logisch gevolg hebben het gevoel van geluk wat wij kunnen ervaren in ons systeem.
Hoe werkt dat, geluk?
In ons lichaam zijn continu miljoenen processen aan de gang. 95% vindt plaats op onbewust niveau. Denk maar aan het verteren van je voedsel, het kloppen van je hart, ademhalen.. Dat gaat vanzelf. Gelukkig maar anders kwam er niets van terecht!
Als we in een staat van geluk zijn voelen we ons goed en zeggen we positieve dingen. Zowel tegen anderen, als tegen onszelf. Onze gedachten zijn ook in harmonie met ons geluksgevoel. We hebben zo'n 100.000 gedachten per dag. Die gedachten zijn de brandstof van hoe we ons voelen. Gedachten lijken ook wel 'vanzelf' op te poppen en weer te verdwijnen. 

Geluk begint bij je gedachten. Als jij denkt 'Ik ben gelukkig' en je gevoel is in lijn met die gedachte, dan geef je daarmee als het ware een commando aan je brein. Je brein voert jouw commando uit en maakt hormonen aan. Zoals endorfine en dopamine, stofjes die er voor zorgen dat je je gelukkig voelt. Disney heeft er een prachtige film over gemaakt: 'Inside Out'. NLP voor iedereen te begrijpen! Klik op de foto voor de trailer.


Jij (on)gelukkig, je kind (on)gelukkig..
Wat gebeurt er met onze kinderen als wij gestrest zijn, gefrustreerd zijn en ons zorgen maken? Wat is het resultaat? Ons resultaat? Er is actie en reactie. Er zit een consequentie vast aan ons gedrag. Hoe reageren de kinderen op ons in een dergelijke situatie? Misschien zijn ze lichtelijk in paniek. Wellicht voelen ze niet de zekerheid en het vertrouwen. Of ze vinden het heel vervelend voor jou en willen het liefst een stukje pijn weghalen, het op hun schouders nemen. Daardoor kan het zijn dat zij klachten ontwikkelen. Meestal denken we er niet zo over na. Wij zijn ook maar mensen en reageren soms primitief. Het is al heel mooi als je je er bewust van bent en de kinderen er niet extra mee belast. Je kunt je best doen om het voor ze te verbergen. Maar kinderen voelen haarfijn wat jij voelt. Kinderen staan heel dicht bij hun gevoel, bij hun emotie. Op dat gebied zijn ze heel intelligent. Zie hieronder een video waarin een baby reageert op zijn moeder. Klik op de foto. 

Kunnen wij kiezen voor geluk?
Er zijn mensen die ongelukkig zijn en die alles schijnen te hebben.. Er zijn ook mensen die niets hebben en toch gelukkig lijken..
Dat zou betekenen dat geluk niet afhankelijk is van wat we hebben. Een belangrijke rol in gelukkig zijn is de manier waarop wij onze situatie ervaren. Hoe wij kijken naar de dingen en welke betekenis wij er aan geven. En dat doen wij met onze gedachten, die direct invloed hebben op ons gevoel. 

Het is goed om je af te vragen, wat het is dat jou gelukkig maakt en hoe je de eerste stap kunt zetten om dat geluksgevoel te gaan ervaren. Wat heb je nodig? Wanneer ben jij gelukkig? Of is het een race waarbij je steeds weer iets anders nodig hebt om geluk te ervaren? Komt geluk van buiten? Of komt het van binnen uit?

Onderstaande video laat zien dat mensen die niets lijken te hebben, toch geluk kunnen ervaren.


Misschien ben je hier naar op zoek?
Een gratis e-book wat je direct kunt downloaden. Boordevol tips en adviezen over hoe je een goede relatie opbouwt met je kind. Wat je er in stopt krijg je terug.. 
Wat is er nu echt belangrijk om positief in contact te zijn en te blijven met je kind. Alles over communicatie. Wat zeg je wel en wat zeg je niet?

Hoe zorg je ervoor dat je kind jou alles vertelt? Vertrouwen is daarvoor essentieel. Wanneer vertrouwt je kind je wel en wanneer niet?
Hoe belangrijk is het om oprecht aandacht te geven aan je kind? 

Lees in het e-boek 3 belangrijkste zaken die essentieel zijn voor een goede relatie op basis van vertrouwen en respect. 

Het geheim van een goede relatie met je kind
  •  Vertrouwen is de basis van een goede relatie
  •  Het mooiste dat je kunt geven is jouw aandacht
  •  Hou van je kind, onvoorwaardelijk

Misschien ben je hier naar op zoek?
Een tweedaagse cursus waarin je actief gaat ervaren wat het effect is van positieve communicatie. Een inspirerende training waarin je tools en technieken krijgt om kinderen te begeleiden naar geluk en zelfvertrouwen. Het is makkelijker dan je denkt!

 

De tweedaagse DEUGDEN training:
Het opvoedprogramma uit Canada!
Opvoeden kan echt leuk zijn met de deugdenkaarten leer je spelenderwijs positief opvoeden.
internationaal gecertificeerd
Deugden zijn goede eigenschappen/kernkwaliteten, zoals eerlijkheid, geduld, respect, vertrouwen, begrip, flexibiliteit, daadkracht, waardering enz.
Hoe kunnen we goede eigenschappen, deugden, kwaliteiten toepassen in ons dagelijks leven? Wat gebeurt er als je de deugden gaat benoemen? voor een positieve levenshouding? Door middel van 5 strategieën leert u hoe u eenvoudig en praktisch op een positieve en plezierige manier de deugden aandacht kunt geven. Bij uw kinderen, op school, in uw werk. De deugden zijn overal toepasbaar en kunnen makkelijk ingezet worden voor een positiever en gelukkiger leven. Door deugden in anderen en in jezelf te herkennen en te benoemen haal je de kracht in een ander en jezelf naar boven. 
Het Deugdenproject is opgericht in Canada, door Linda Kavelin Popov, Dr. Dan Popov en John Kavelin. Het is door de VN uitgekozen als het beste opvoedprogramma ooit, geschikt voor alle culturen en religies. Ook toepasbaar in bedrijven.
Het wereldwijde deugdenproject is een positieve, brede methode die in veel landen wordt toegepast om het beste in kinderen en volwassenen naar boven te brengen.
Aan de basis liggen 5 strategieën die makkelijk kunnen worden geïntegreerd in de leerstof, de regels en de manier van omgaan met elkaar op elke school en binnen iedere organisatie.
Deugdenkaarten
In de klas de regels samen bepalen met behulp van de deugdenkaarten. Duidelijke afspraken worden er gemaakt.
Welke deugden 
Elke week oefenen we een deugd en vertellen wanneer we die hebben ingezet, in welke situatie. Dat schrijven we in ons deugdenboekje. 
deugden training
Voor opvoeders en docenten. Twee dagen leer je de 5 strategieën die ten grondslag liggen aan dit opvoedprogramma. 
      Recente berichten
      Categorieën
      Producten
Powered By ClickFunnels.com