blij-kind-24-7.nl - blije ouders, blije kinderen!
Hoe jouw kind jou zal vertrouwen en alles tegen je zal zeggen
Toen ik zwanger was van mijn dochter, mijn eerste kind, voelde ik mij 9 maanden lang slecht. Ik voelde me in de steek gelaten. Ik voelde mij onzeker over hoe het allemaal zou moeten gaan als zij er was. Ik had last van stress en verdriet. Ik wilde wel heel graag een baby. Ze was welkom bij mij. Maar wat heb ik haar aangedaan.. Zij is gegroeid in mijn buik met als voeding; stress, onzekerheid, verdriet en angst. Arm meisje. Dat was nog maar het begin. Als ik toen had geweten wat ik nu wist. Maar daar heeft zij natuurlijk helemaal niets aan. Haar blauwdruk is een feit. 

Wij willen als ouder allemaal dat ons kind gelukkig is. Hoe kan het dan dat wij zo egoïstisch zijn en in eerste instantie meer bezig zijn met wat ons gebeurt en overkomt en de gevolgen daarvan, dan de diepe impact die het heeft op onze kinderen? We schreeuwen tegen onze partners waar onze kinderen bij zijn. Onze kinderen krijgen onze stress mee, onze frustraties, onze relatieproblemen. Of we willen of niet. Als wij problemen hebben, niet goed in ons vel zitten, hebben onze kinderen daar last van. Onze kinderen hebben er helemaal niets mee te maken. Trouw als ze zijn willen ze ons nog troosten, de schuld op zich nemen van onze boosheid en verdriet. Ze doen er alles aan om evenwicht te creëren. Ze offeren zich op.
We hebben vaak geen idee wat we onze kinderen aandoen terwijl we zielsveel houden van onze kinderen. 
 
Aandacht, aandacht, aandacht en nog eens aandacht, is het mooiste wat je je kinderen kunt geven. Ze vragen helemaal niet veel. Zie de video hieronder.


Of je nu een ouder bent, een opvoeder, een docent, een begeleider of een verzorger. Als je te maken hebt met het begeleiden en opvoeden van kinderen is jouw verantwoordelijkheid groot. Jouw impact is nog veel groter. We zijn niet altijd bewust van elk zaadje dat we planten. Is het een zaadje voor een mooi bloemetje? Of is het een zaadje waar onkruid uit groeit en dat gaat woekeren? 


Waarom blij-kind-24-7.nl?
Ik wil je wakker schudden. We leven in een tijd waarin iedereen druk is met van alles en nog wat. Onze kinderen zijn ook druk met clubjes, sporten, muziek en natuurlijk met social media. Soms blijft er maar weinig tijd over om echt aandacht voor elkaar te hebben. Maar dat zijn smoesjes. Je kunt tijd maken. Dat is nu juist het allerbelangrijkste wat je elkaar kunt geven! Je onverdeelde aandacht. 
Als ik toen wist wat ik nu wist..
Dit is voor iedereen die ik de jarenlange pijn en moeite wil besparen.. Ik wil je tools en technieken geven waarmee je het verschil kunt maken tussen stress en ontspanning, tussen plezier en boosheid. Kijk naar je kind. Speel met je kind. Lach  met je kind. Verplaats je in je kind. De mooiste dingen in het leven zijn gratis! Als je weet hoe gemakkelijk het eigenlijk is om te leren hoe je simpelweg gelukkig kunt zijn. Ik bied tips, adviezen, tools en technieken aan. Er is altijd iets dat bij je past en waar je leven een enorme positieve boost van kan krijgen. De tijd met je kinderen komt nooit meer terug. Je bent misschien druk. Met wat? Wat kan er belangrijker zijn dat genieten van en met je kind? 
Ik wil dat mijn kind gelukkig is!
We kunnen het over één ding eens zijn: We willen allemaal dat onze kinderen gelukkig zijn. Ik durf ook te beweren dat gelukkig zijn voor iedereen het hoogst haalbare doel is. Hoe ziet ons leven er uit als we gelukkig zijn? We zijn tevreden, ontspannen, blij. We hebben plezier, kunnen genieten en we lachen. 

Geluk is de meest krachtgevende gemoedstoestand die wij kunnen oproepen en kunnen ervaren in ons systeem. Als wij gelukkig zijn, dan stralen we dat uit naar onze omgeving en naar onze kinderen. Wat voor effect zou dat hebben op onze kinderen? Stel, wij zijn gelukkig en in balans. Wat doet dat met de sfeer thuis? 
Wat gebeurt er als we gestresst zijn?
Stress is een beperkende gemoedstoestand die zijn weerslag heeft op je lichaam, je systeem en op je omgeving. Stress uit zich in het zorgen maken, druk maken, gefrustreerd zijn, geïrriteerd zijn, bang zijn, boos zijn. Of we willen of niet, we reageren dat af op onze omgeving, op onze kinderen. Geluk en stress gaan niet samen. Wil je meer weten over hoe je leert nooit meer stress te hebben en nooit meer zorgen? 

Wat vinden mijn kinderen eigenlijk van hun opvoeding?
Opvoeden zonder structuur?
Ik ben gescheiden toen mijn kinderen 4 en 7 jaar oud waren. Net zoals bij alle andere kinderen heeft dat diepe sporen achtergelaten bij Charelle en Russèll. Doordat ik de waarde 'vrijheid' boven aan heb staan heeft dat voor mijn kinderen de consequentie dat ik weinig structuur heb, waar zij juist zoveel behoefte aan hadden toen ze klein waren. Kijk hieronder naar de video met de challenge 'structuur versus flexibileit'. 
Wat ik toen niet wist..
Zoals je wellicht weet, leer je je kinderen 95% wie jij bent. Je kunt nog zoveel lezen en leren, maar als dat niet in lijn staat met wie jij bent, breng je het niet over. Dat wat jij laat zien zonder woorden is wat je kinderen voor waarheid aannemen. In die tijd had ik veel zorgen en stres. Ik had toen nog geen benul wat dat voor sporen achterliet op mijn kinderen. Alle NLP trainingen en opleidingen heb ik pas gedaan toen mijn kinderen het huis uit waren. Helaas.. Heel veel dingen had ik anders gedaan, als ik toen wist wat ik nu weet... 
Wat wel goed ging..
Wel heb ik ervaren dat als je een paar belangrijke basis waarden inbrengt, zoals eerlijkheid, vertrouwen, respect en vrijheid, je toch een goede basis legt voor je kinderen en voor je relatie met je kinderen. Wil je nu meer weten over hoe je kinderen opgroeien met zelfvertrouwen en hoe ze hun eigen keuzes zullen maken? In contact blijven met hun eigen 'bron'? Hoe jij ze kunt leren op zichzelf te kunnen vertrouwen? Wil jij dat je kinderen eerlijk zijn en alles tegen je zullen vertellen?  Dat kan door ze positief op te voeden. Dat is natuurlijk een heel populair woord. Iedereen heeft het erover. Maar hoe doe je dat nu echt en elke dag?


Bekijk de reacties van mijn kinderen hieronder.

Het geheim van een gelukkig kind..

De basis voor een goede relatie met je kind is vertrouwen..

Ik moet al lachen als ik er aan denk. Ik kon mijn fiets niet meer vinden omdat ik een keer teveel gedronken had. Wie is met mij gaan zoeken midden in de nacht? Mijn moeder. Ik bleef die nacht ook achter de gordel hangen met mijn voet toen ik uit de auto stapte. Mama maakte er een grapje over, werd niet boos. Dit is maar één voorbeeld. Mijn moeder had ooit gezegd toen ik heel klein was, wat er ook gebeurd, hoe erg ook, als je altijd eerlijk zegt wat er is zal ik nooit boos worden. Dat heb ik goed onthouden en ze heeft haar woord gehouden. Toen ik groter was zei ze ook: ‘Je kunt mij altijd bellen om wat voor reden dan ook!’ Ze staat 24/7 voor mij klaar. Soms bel ik haar terwijl ze druk aan het werk is, maakt niks uit. Ze vindt wel een manier om even de telefoon op te nemen. Ik vind dat altijd een hele prettige gedachte. Of het nou om werk, mannen, school of iets gênants gaat. Ik kan alles met mijn moeder bespreken. Ze heeft mij heel vrij opgevoed, liet mij altijd mijn eigen keuzes maken, zonder daar een oordeel over te hebben. 

Als ik bijvoorbeeld iets "doms" had gedaan waar ik later spijt van had, kon ik dit altijd aan mijn moeder vertellen zonder dat ze daar gek over deed. We konden er dan meestal samen hard om lachen en wat ze dan als eerste zou zeggen is, "nee, dat is niet dom".

Ze beloonde mij altijd als ik eerlijk was. ‘Wat goed dat je dat tegen mij vertelt’, hoe erg ook, dacht ik, maar mama zei dan, ‘nee, dat is niet erg, ik begrijp het wel.’ Ze stond altijd aan mijn kant als ik op school trammelant had, nooit aan de kant van de leerkracht. Ik was ook nooit bang als ze zeiden: ‘Ik ga je moeder bellen’. 

Ik kan me ook nog herinneren dat mama vroeger nooit boos op mij werd, als ik bijvoorbeeld haar dure lippenstift of creme over mijn hele gezicht had gesmeerd. Mama neemt mij altijd serieus en gelooft mij als ik haar iets vertel. Ik kom vaak mensen tegen die mijn probleem niet serieus nemen, mama doet dat altijd. Ook als ik 10x met hetzelfde kom. Ik vond dat heel fijn aan mijn opvoeding en zou zelf als ouder ook mijn kind al het vertrouwen geven. Daar heb ik zelfvertrouwen van gekregen. Eerlijk zijn tegen je ouders moet altijd beloond worden vind ik. Anders ga je gewoon niets meer zeggen. Ik heb altijd van mijn eigen fouten geleerd. Mijn ouders gaven mij altijd die ruimte en vrijheid. Ik ben, mede door mijn eigen opvoeding, pedagogiek gaan studeren. Ik vind dat ieder kind met veel liefde, vrijheid en vertrouwen opgevoed moet worden. 

Charelle 

In 3 stappen een goede relatie met je kind? 
Wil jij weten wat het geheim is van een goede relatie met je kind? Ondanks dat jouw omstandigheden niet altijd optimaal zijn en je niet altijd evenwichtig en ontspannen bent en je je goed voelt?

Download het gratis e-book en ontdek dat wanneer je deze drie basisprincipes toepast er meer vertrouwen, rust en harmonie in je gezin ontstaat en je kind zelfvertrouwen ontwikkelt, simpelweg omdat jij hem dat vertrouwen geeft. Als jij je kind niet vertrouwt en alles voor hem blijft doen en denken, krijgt hij de boodschap dat hij het zelf niet kan en wordt hij onzeker. 
Misschien ben je hier naar op zoek?
Er zijn goede online trainingen te koop die je in jouw eigen tempo en tijd lekker thuis kunt volgen. Stap voor stap leer je aan de hand van oefeningen jezelf naar een hoger plan te brengen. 100 den praktische tips, tools en technieken waardoor jij meer zelfvertrouwen ervaart, meer rust en ontspanning. 

Je leert dat je zelf kunt kiezen voor een optimale gemoedstoestand wanneer en waar jij maar wilt, zonder dat je afhankelijk  bent van wat er allemaal om je heen gebeurd. Je komt er achter dat stress en je zorgen maken je alleen maar verder afhouden van dat wat je wilt bereiken. Het wordt er allemaal niet beter van. 

Positief opvoeden begint bij de ouders! Als de ouder zich goed voelt, werkt dit automatisch door op de kinderen. Lees meer..

Voor meer informatie over het online trainingsaanbod voor meer geluk in je leven, nooit meer zorgen of stress, een complete NLP cursus waarin je alle technieken leert om blijvend zelfvertrouwen te ontwikkelen en vooral goede gemoedstoestanden! Maak een keuze en klik op de buttons hieronder!
Misschien wil je een tweedaagse training volgen voor duidelijkheid en harmonie in het gezin?


Het Deugdenproject, het beste opvoedprogramma uit Canada, geschikt voor alle culturen en levensovertuigingen.
 
Wat is het Deugdenproject?
Het Deugdenproject is een internationaal initiatief om goede eigenschappen, deugden in het leven te roepen. Het Deugdenproject inspireert mensen wereldwijd om de nadruk te leggen op positieve eigenschappen van elkaar. 


Voor wie is het Deugdenproject bedoeld?
Miljoenen individuen en gezinnen, duizenden organisaties en scholen hebben de 5 strategieën van het Deugdenproject gebruikt om een positieve levenshouding te ontwikkelen.
 

Hoe stimuleer je positief gedrag?
Negatief gedrag wordt vervangen door deugden en positief gedrag wordt gestimuleerd door het benoemen van goede eigenschappen waardoor de focus ligt op het positieve. 
Het negatieve gedrag wordt omgebogen door de focus te leggen op de uitdaging van het getoonde gedrag. Het bespreekbaar maken en het erkennen van het gedrag biedt al een opening om er over in gesprek te gaan aan de hand van deugden.    

Het effect van taal is krachtig. Negatieve woorden beschadigen. Positieve woorden roepen positief gedrag op.


Wat leer ik precies en kan ik het direct toepassen?
Aan de hand van 100 deugdenkaarten kan je de goede eigenschappen op een speelse manier inzetten. Kinderen vinden het leuk om te horen dat je hun eigenschappen benoemt. Je ziet ze. Je hoort ze. Aandacht geven heeft op zich al een positief effect. 

In twee dagen leer je in een interactieve training hoe je de deugden makkelijk in de praktijk kunt brengen aan de hand van 5 strategieën. Je leert achter het gedrag te kijken van je kinderen. Er ontstaat meer begrip en erkenning. De positieve benadering trekt meer positiviteit aan. Je leert ook welke vragen je wel moet stellen en welke vragen absoluut niet. Met welke vragen krijg jij het gewenste effect? Welke reacties leveren negatief gedrag op? Je leert te kijken door de ogen van je kind en ervaart zijn intentie, zijn bedoeling. Je leert te communiceren zonder oordelen, zonder in te vullen en met aandacht. Het effect van non verbale communicatie.

Kortom een zeer inspirerende leerzame training waar je inzichten gaat verwerven en ervaren welke benadering het gewenste gedrag oplevert. Deze training wordt officieel internationaal gecertificeerd. Lees meer...


                                         Kwaliteiten van je kinderen groeien als je ze benoemt.

Yvonne Thuijs     www.blij-kind-24-7.nl